Discover How You Can Transform Your Fingers To a Calculator!

Saturday, 9 August 2008

Letak lagu dalam BLOG

Letak lagu dalam BLOG
Posted on 8 AUG, 2008

Ok aku cuba ajar pengalaman aku letak lagu dalam BLOG. Walaupun aku baru sahaja menceburi blog, hasil tengok web orang lain dan search bagaimana nak upload lagu ke dalam blog, ianya telah berjaya. Anda boleh upload dalam web http://www.imeem.com/.

Tapi kali aku ajar step by step menggunakan myspace music player. Tak tahulah gang boleh ikut tak cara aku ni. Aku akan cuba terbaik..

Mula2 masuk laman web ni http://www.myflashfetish.com/.Kemudian gang daftarlah, percuma aje...lepas dah daftar klik kat mp3 search, lepas tu upload lagu ,nama lagu atau penyanyi pilihan Klik search.

Lepas tu nak dengar lagu dulu ke atau terus add to playlist, klik aje.Dia boleh letak 200 lagu, tak kan gang nak letak banyak2 lagu dalam blog..beratlah. lepas tu save & customize dan klik save get code.

step terakhir, paste CODE tu dalam blog pilihan..atau send code ke blog anda........................... FINISH...........

Web myflashfetish favourite aku sebab banyak playlist pilihan dan boleh tukar warna. Kata pak cik astro, mcm2 ada.


3 comments:

Eirma Rohayu said...

erm ,
bole tak kalau buat tutorial nak letak lagu dekat blog nie ,
dengan print screen skali ?
mekasehhh..

DuniakuAbstrak said...

copy kod ytube je..setel..haha

http://bloggersiput.blogspot.com said...

thanks~ dapat masok dlm blog aku suda..